2012-07-25 MI IS AZ SMR SYSTEM? 
Az SMR System egy olyaAz SMR System, ahogy a nevében is benne van, az SMR-re, mint izompólya fellazító technikára épül.

Egyszerű, lassú, kontrollált mozdulatok jellemzik, nem a fájdalom generálása, elviselése a cél, hanem annak, mint jelzőrendszernek a felhasználása, az izompólya ellazítása érdekében.

A gyakorlatok egyszerűek, könnyen elsajátíthatóak. Az eszköztára is egyszerű. Vagy egy speciális anyagból készült SMR hengeren gurulva, vagy egy Tiger Tail – erre a célra készített “bot” - használatával rövid időn belül eredményesen végezhetjük a gyakorlatokat.

 

Mit jelent az SMR?

Az SMR – Self Myofascial Release – annyit tesz, mint “saját magunk izompólyáinak felszabadítása”. Ez egy olyan, az izompólyákra ható masszázs jellegű technika, ami eredetileg a sportolók körében terjedt el leginkább. Lényege az izompólyákban kialakult feszültségek feloldása, felszabadítás.

Sportolói körökben jellemzően az SMR alkalmazója, felfeszítve az éppen kezelt testrészt, gyorsan, lendületesen gördül végig a hengeren. Az SMR masszázs ebben a formában is eredményes tud lenni bizonyos mértékben, de nézetem és tapasztalataim szerint az SMR masszázs ennél sokkal többet rejt magában, ha azt megfelelően alkalmazzák.


Mi az izompólya?

Az izompólya – latin: myofascia – a kötőszövetnek (fascia) az a megjelenési formája, ami az izmokat hártyaszerűen beburkolja. Ez a hártya lehet akár egy rendkívűl erős, lemezszerűen feszes réteg, de lehet egy egészen finom, filmszerű, átlátszó réteg az izmokon. Továbbá azt is fontos kiemelnünk, hogy az izompólya az izomcsoportokat, valamint az izomcsoportokat alkotó izmokat is külön-külön, sőt egészen a legmélyebb rétegeket, az izmokat alkotó izomrostokat is körülveszi, áthatja, összeköti, formázza, nem utolsó sorban biztosítja az izomerőt.

Abban az esetben, amikor az izompólya elveszti ruganyosságát, az egymás mellett fekvő izmok, izomcsoportok egymáshoz tapadnak, csökken az izmok munkavégzési képessége, könnyen kialakulnak trigger-pontok, sőt azon az izomláncon, ahol az adott izom, az izompólya feszessége révén korlátozott, bárhol jelentkezhet sérülés. 

Csíky Ferenc

SMR System vezető oktató

ELÉRHETŐSÉGEK

Email:   

Telefon:   +36 (20) 325 66 54

SKYPE:   Skype MeT! fightclubmma

MSN:   msn@ketrecharcos.hu

SZÁLLÍTÁSI INFO

VÁSÁRLÓI TÁJÉKOZTATÓ

ÜZLETSZABÁLYZAT

SZÁLLÍTÁSI FELTÉTELEK   

FIZETÉSI TÁJÉKOZTATÓ

KÁRTYAELFOGADÁS

ÜZLETEINK

FIGHT SHOP

WESTEND

ARÉNA PLAZA

ALLEE

EGER AGRIA PARK

KAPOSVÁR TESCO

PÉCSI ÁRKÁD

PÉCSI TESCO

SZEGED ÁRKÁD

ZALAEGERSZEG TESCO


LEGYÉL TE IS TAG!

ÉS FIZESS MÁR MOST A TERMÉKEINKÉRT

5%-AL KEVESEBBET!

KETRECHARCOS A WEBEN

    


Copyright © 2013 Minden jog fenntartva!